Need help? Ask an expert

01540 673 648

My lightbox (0)
Add products to lightbox to review choices & request samples

Nestled into the rolling hills of Perthshire, new build family home Berryfield is designed to complement the landscape of the conservation area. Taking inspiration from traditional granaries, the form and massing of the building reflect the local vernacular, while inside the property offers the best of contemporary living.

 

Internal sliding doors allow the space to be used flexibly, as a large open plan living space or smaller, cosy rooms. A mezzanine level balcony overlooks the ground floor, onto the dining and kitchen area. Large roof lights and glazed panels along the entire front elevation flood the house with sunlight.

By tucking the home into the hillside, architect Ben Scrimgeour at The Building Workshop has minimised impact on the landscape, with the building appearing 1.5 storeys from the front and single storey from the back. Russwood Scotlarch® 150x22 cladding is laid vertically board on board and painted with Teknos, creating a fresh, striking aesthetic that sits beautifully within the Perthshire countryside.

“Russwood Scotlarch® was the perfect choice of timber for this project as it is a Scottish natural product that could be painted in a colour sensitive to a conservation area,” said Rosemary Scrimgeour of The Building Workshop. “A great experience of working with Russwood, as always.”

Products Used